Viega breidt programma persringen voor Megapress-systeem verder uit

Met de introductie van drie nieuwe persringen biedt  Viega nu een complete lijn persringen voor alle varianten Viega persmachines: Pressgun 5 en Pressgun 6, Pressgun 6 Plus, Pressgun Picco en Pressgun Picco 6 Plus.

Eén van de voordelen van de persringen is dat hiermee ook op ontoegankelijke plaatsen snel en eenvoudig kan worden geperst. Door de toevoeging op het vertrouwde Megapress-portfolio gelden de bekende voordelen van de innovatieve Viega persringen met scharnierfunctie nu over het volledige diameterbereik van Megapress van 3/8 tot en met 4 inch.

Drie typen

De uitbreiding van het persringprogramma voor het dikwandig stalen buisleidingsysteem Megapress betreft persringen voor het persen van Megapress-fittingen met diameter 3/8, 3/4 en 1 inch.

De persringen 3/8 en 3/4 worden aangedreven door de Viega zwenkbek P1 of Z1 en lenen zich ook voor de Pressgun Picco en Pressgun Picco Plus. De 1 Inch persring wordt aangedreven door zwenkbek Z2.

Snel, veilig en betrouwbaar

Het Megapress-systeem is speciaal ontwikkeld voor dikwandig stalen buizen en maakt het tijdrovend, fysiek belastend en kostbaar lassen overbodig. Een Viega Megapress-verbinding is in enkele stappen een feit: buis op de gewenste lengte zagen, ontbramen, de leiding reinigen, de verbinding monteren en persen - klaar! Dat werkt 60% sneller en efficiënter en zorgt tegelijkertijd voor een duurzame en veilige verbinding. Bovendien zorgen de fittingen met Viega SC-Contur ervoor dat een verbinding die per ongeluk wordt vergeten, bij een dichtheidstest onmiddellijk zichtbaar wordt. Net als bij andere Viega systemen geldt dus ook hier: niet geperst = niet dicht.

Breedste programma op de markt

Het Megapress-systeem leent zich voor uiteenlopende stalen buizen -verzinkt, industrieel gelakt of gecoat in de maten ½ t/m 2 inch en van 2 t/m 4 inch. Het systeem wordt geleverd in drie uitvoeringen: Megapress S, Megapress S XL en Megapress G voor gasaansluitingen.

Het Megapress-programma omvat maar liefst 545 artikelen in 315 verschillende modellen en is daarmee het breedste programma op de markt. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website voor u zo prettig mogelijk te maken, de website te kunnen verbeteren en statistische gegevens te verzamelen. De cookies worden niet gebruikt om gebruikersprofielen aan te maken. Aanvullende informatie vindt u in onze Privacy policy