Viega World – het seminarcentrum van de toekomst

Van slimme processen tot de gebouwen van de toekomst

Een plek waar kennis kan worden beleefd, de toekomst van de bouw kan worden gezien en aangeraakt. Bovendien verenigt Viega World onze toekomstplannen, onze wens om samen vorm te geven aan de dag van morgen en ons vermogen om holistische oplossingen te ontwikkelen en te leveren. In Viega World brengen wij onze 120 jaar ervaring als drijvende motor van innovatie in de sector samen. Wij zijn altijd gedreven geweest door de visie van een revolutie in de installatietechniek. Op deze basis zijn we gestaag gegroeid en met Viega World creëren we een omgeving waar theorie, praktijk én ons streven naar duurzaamheid en digitalisering samenkomen. Hier maakt u kennis met onze collectieve kennis van de sector: van drinkwatermanagement tot digitaal bouwen en de gebouwen van de toekomst. En dit alles komt terug in de specifieke methodiek van het gebouw, want het hele bouwproces is gedigitaliseerd met behulp van Building Information modelling (BIM). Viega World is daarmee het eerste grote project dat wij met BIM hebben uitgevoerd.

Viega World voldoet nu al aan de duurzaamheids- en efficiëntie-eisen van morgen en heeft van de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen (DGNB) het hoogste classificatieniveau "Platina" gekregen.

Ons centrum laat zien hoe innovatief bouwen werkt. In dit centrum willen wij onze opgebouwde kennis over de bouw van de toekomst delen. Neem met ons een kijkje achter de schermen en kom meer te weten over de vier pijlers van Viega World.

De vier inhoudelijke beloften