Nieuwe online tool vereenvoudigt en versnelt selectie en installatie Prevista Dry Plus

Online configurator
De nieuwe online configurator leent zich speciaal voor Prevista Dry Plus; de speciale Prevista-uitvoering voor railmontage.

Als eerste stap in de Prevista Dry Plus-configuratie kan de gebruiker een keuze maken uit verschillende inbouwscenario’s: halfhoge of kamerhoge voorwand, halfhoge voorwand met schacht, ruimteverdeler of scheidingswand. Afhankelijk van het gekozen scenario wordt vervolgens de gewenste voorwandhoogte gekozen. Naast de 4 standaardhoogtes kan de gebruiker voor maatwerkoplossingen ook  zelf een hoogte invullen. De voorwandhoogte wordt aangevuld met de belangrijkste afmetingen van de ruimte waarin het voorwandelement wordt geplaatst.

Ook situaties met verschillende voorwandelementen naast elkaar zijn eenvoudig mogelijk. Hiertoe hoeft de gebruiker alleen maar één of meer voorwandelementen (wastafel, urinoir, toilet of bidet) te selecteren.

Tenslotte berekent de online configurator automatisch het resultaat. Dat resultaat bestaat uit een driedimensionale presentatie van de ruimte met voorwandelement(en), een constructietekening met centimeter-nauwkeurige maatvoering en ingetekende voorwandelementen alsook een materiaallijst, incl. bestelnummers van de verschillende onderdelen.

Bezoek de online configurator

Bijzonder handig is de overzichtelijke snijtabel die in het eindresultaat is opgenomen. Hierop staan de benodigde aantallen van de verschillende raillengten vermeld. Met dit ‘knipplan’ wordt onnodig materiaalverlies voorkomen en kan zo efficiënt mogelijk worden gewerkt. Bij het verwerken van de rails geldt een nauwkeurigheid van een centimeter zodat de installateur op de bouwlocatie altijd nog wat speling heeft.

Van alle artikelen die voor de realisatie van de voorwandsituatie nodig zijn, is in het eindresultaat een beschrijving opgenomen. Het volledige resultaat kan als PDF worden gegenereerd en bijvoorbeeld worden gebruikt voor bestellingen, offertes of als projectarchief.

Prevista Dry Plus

Viega is ook dit jaar weer prominent aanwezig tijdens de vakbeurs VSK die van 4 t/m 7 februari 2020 plaatsvindt in de Jaarbeurs te Utrecht. Met het thema “Midden in de toekomst” sluit de vakbeurs naadloos aan op de rol van Viega in de installatiewereld. Gratis toegangstickets bestelt u eenvoudig via bovenstaande link.