Terugdraaien Terugdraaien

Vloerverwarming installeren: 5 tips van Viega

1.      Kies een slimme vloeropbouw

Bij traditionele vloerverwarming wordt onder de vloerafwerking (tegels, parket, etc.) een dekvloer van minimaal 6 cm aangebracht. Lagere vloeropbouw is mogelijk met Fonterra Reno of Fonterra Base Flat 12. Met Fonterra Reno kan zelfs vloerverwarming op de bestaande plavuizen  worden geplaatst. De voorgefreesde gipsplaten hebben een dikte van 18 mm en worden na het leggen van de PB-leidingen afgewerkt met een 3 mm dikke vloeibare gietmassa.

2.      Fonterra Smart-Control: intelligent regelen

Individuele ruimtes moeten afzonderlijk verwarmd en geregeld worden. Om elke afzonderlijke verwarmingsgroep dynamisch en volledig automatisch te regelen en af te stemmen op het gebruik biedt Viega de Fonterra Smart Control. Deze innovatieve regeling meet niet alleen de aanvoertemperatuur aan de verdeler en de actuele kamertemperaturen, maar ook de retourtemperatuur van elke afzonderlijke verwarmingsgroep. Zo kan rekening worden gehouden met temperatuursinvloeden en worden kosten bespaard.

3.      Handige aansluiting op radiatoren

Alhoewel een volledig vloerverwarmingsintallatie uiteraard de voorkeur verdient, is het ook mogelijk om bestaande (radiator)omgevingen uit te breiden met vloerverwarming. Hiertoe levert Viega een verdeelstation met passende inbouwkast, die in een aangrenzende ruimte of bergruimte wordt geplaatst. Voor de regeling is het Viega verdeelregelstation leverbaar met verlaagde temperatuur.

4.      Comfort van vloer en wand

Vloerverwarming is stralingswarmte (= comfortwarmte), die over de hele ruimteoppervlakte aangenaam verwarmt tot op ‘menshoogte’, en dat kan bij lagere temperaturen. Voor bepaalde ruimtes kan het daarbij handig of plezierig zijn om de vloerverwarming te combineren met wandverwarming. Een goed voorbeeld daarvan is de badkamer maar ook op zolder wordt de vloerverwarming vaak aangevuld met wandverwarming. Viega biedt een breed programma uitvoeringen voor vloer- én wandverwarming.

5.      Ook met parket

Vloerverwarming leent zich voor bijna alle vloerbedekkingen waaronder ook parket. Wel berekent Viega bij parket de temperatuur op maximaal 27 °C, om uitdroging van het hout te voorkomen. Belangrijk hierbij is de juiste luchtvochtigheid. Bespreek dit tijdig met de fabrikant van het parket. Kiest u voor tapijt? Let dan op het symbool voor vloerverwarming. Daaraan herkent u dat het tapijt geschikt is voor vloerverwarming. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website voor u zo prettig mogelijk te maken, de website te kunnen verbeteren en statistische gegevens te verzamelen. De cookies worden niet gebruikt om gebruikersprofielen aan te maken. Aanvullende informatie vindt u in onze Privacy policy