Kant-en-klare oplossing voor afmontage douche- en badkranen

Bent u bekend met de  verlengde muurplaat voor het Viega Smartpress leidingsysteem? De muurplaat vereenvoudigt niet alleen de afmontage van douche- en mengkranen maar zorgt ook voor een nettere afwerking met minder verbindingen in de muur. De muurplaat heeft aan de leidingzijde een persaansluiting met SC-Contur. De aansluiting voor de douche- of mengkraan is uitgevoerd in 16 mm x Rp ½.

Hoe vaak komt het niet voor dat de installateur zijn werkzaamheden doet en de aansluiting voor de douche- of mengkraan op de muur afwerkt met een muurplaat terwijl enige tijd later pas de tegels worden gezet door de tegelzetter. Uit oogpunt van hygiëne wordt de muurkraan dan tijdelijk afgedopt met een stop die na het tegelen moet worden verwijderd. Dan blijkt pas vaak dat de uitsparing in de tegel voor de muurplaataansluiting net niet voldoende is. Extra werkzaamheden of het bijwerken van de tegel zijn dan onvermijdelijk.

Dit kan worden voorkomen met de verlengde muurplaat van Viega. Het onderdeel van Viega zorgt ervoor dat de tegelzetter letterlijk en figuurlijk niet om de aansluiting heen kan en voorkomt dat de stukadoor of tegelzetter de aansluiting onbedoeld wegwerken. Een nettere afwerking en minder tijdsverlies door onnodig werk zijn het resultaat. Bovendien wordt het aanhouden van kraanverlengstukken in verschillende maatuitvoeringen hiermee overbodig.

Voor het afmonteren van de kraan wordt het deel van de muurplaat dat buiten de tegels steekt, eenvoudig afgekort met een speciale inkortfrees van Viega. Deze wordt op een boormachine gezet, waarna een spanenvanger op de inkortfrees wordt geplaatst, scroll naar beneden voor de praktijktip. Deze frees voorkomt daarbij beschadiging van de binnendraad terwijl de spanenvanger een schone werkplek garandeert.

Voor een torsievaste bevestiging van de muurplaat is deze voorzien van een driepuntsaansluiting. De lengte van de muurplaat bedraagt 70 mm.

De verlengde muurplaat voor het kunststof leidingsysteem Smartpress. 

Met de afkortfrees van Viega wordt beschadiging van de binnendraad voorkomen. Scroll naar beneden voor de praktijktip.

Naast de Viega Smartpress muurplaat is er ook een verlengde wanddoorvoer en tevens voor verlengde muurplaat voor het bronzen productprogramma Sanpress. Via de links hieronder kunt u de producten direct in de catalogus bekijken.

Praktijktip

Twee muurplaten zijn naast elkaar ter hoogte van de douche-mengkraan in de wand verwerkt. Deze is inmiddels betegeld.

Stap 1

Twee muurplaten zijn naast elkaar ter hoogte van de douche-mengkraan in de wand verwerkt. Deze is inmiddels betegeld.

De afkortfrees wordt op de boormachine gezet.

Stap 2

De afkortfrees wordt op de boormachine gezet.

De spanenvanger wordt op de afkortfrees geplaatst

Stap 3

De spanenvanger wordt op de afkortfrees geplaatst.

Afkorten van beide muurplaten.

Stap 4

Afkorten van beide muurplaten.

Afgefreesde muurplaten waarop een douchemengkraan kan worden opgebouwd.

Stap 5

Afgefreesde muurplaten waarop een douchemengkraan kan worden opgebouwd.

Opbouw douchemengkraan gereed.

Stap 6

Opbouw douchemengkraan gereed.