Vloerverwarming voor watervilla’s De Nieuwe Linie

Foto´s

Feiten

Object De Nieuwe Linie
Plaats Groningen, Nederland
Jaar 2018
Soort object Nieuwbouw
Toepassingen Oppervlakteverwarming
Installatie Kloeze Installatietechniek

Volledige beschrijving

Momenteel wordt hard gewerkt aan De Nieuwe Linie, een serie watervilla’s in het Europapark Groningen. De villa’s zijn gelegen op een prachtige locatie aan het Winschoterdiep. Het installatiewerk is in handen van Kloeze Installatietechniek; voor verwarming van 11 villa’s  werd gekozen voor het Fonterra vloerverwarmingssysteem van Viega.

Viega – vertrouwde naam

Weggewerkt in de betonnen vloeren van 11 watervilla’s vinden we het Fonterra vloerverwarmingssysteem. Over de keuze hiervoor vertelt Niek Kloeze van het gelijknamige installatiebedrijf: “Installatietechniek is binnen ons bedrijf één van de belangrijkste pijlers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we al vele jaren met Viega werken. We maakten tot nu toe voornamelijk gebruik van de Viega leidingsystemen. En daarmee hebben we alleen maar positieve ervaringen. Toen de gelegenheid zich voordeed, leek het ons dan ook een mooi moment om andere delen uit het Viega programma in te gaan zetten.”

Gekozen werd voor vloerverwarmingssysteem Fonterra Base 12/15 dat als een standaard natbouwsysteem wordt verwerkt. Het universele systeem kenmerkt zich door de zeer flexibele polybuteenbuis  die zich snel en eenvoudig door één persoon in de Fonterra Base noppenplaten laat leggen. Ook zonder extra materiaal is een diagonale verlegging mogelijk zodat perfect kan worden aangesloten op de kamergeometrie.

Positieve ervaringen

Op de vraag of het systeem bevalt, antwoordt Niek Kloeze enthousiast: “Jazeker. En dat begon eigenlijk al voordat we het systeem aan het leggen waren. Viega heeft de hele engineering van de vloerverwarmingen op zich genomen. Met hun ontwerpsoftware kan alles vooraf worden getekend en berekend. Dat is ideaal.” Het Fonterra vloerverwarmingssysteem sluit bovendien naadloos aan op de Viega systeemtechniek. Alle persaansluitingen van het Fonterra-systeem zijn uitgevoerd met SC-Contur van Viega. Niet-geperste aansluitingen vallen dan ook al bij de afdichtingstest op. Met name bij buisleidingsystemen die in de vloer zijn verwerkt, zoals vloerverwarmingssystemen, biedt de SC-Contur van Viega optimale betrouwbaarheid en veiligheid.