The Squaire

UFO of onderzeeër? Nee, het grootste kantoorgebouw van Duitsland,

Foto´s

Feiten

Object The Squaire
Plaats Frankfurt am Main, Duitsland
Jaar 2011
Soort object Nieuwbouw
Oppervlakte 140000 m²
Toepassingen Onroerend Goed

Volledige beschrijving

Water en warmte "New Work City"

200 jaar geleden waren de grote zeehavens de centra van handel, verandering en welstand. In de 19e en later in de 20e eeuw pulseerde het economische leven langs de spoorlijnen en autosnelwegen. En vandaag bepalen grote internationale luchthavens de economische en stedelijke ontwikkeling van hele regio's. "Aerotropolen" heten deze al overal ter wereld ontstane clusters van de globale kennismaatschappij.

Direct aan de grootste luchthaven "Frankfurt Airport" werd in 2011 "The Squaire" geopend. Met zijn futuristische constructie zette het gebouw architectonische maatstaven voor het nieuwe millennium. Het geldt met een huuroppervlakte van 140.000 m² als het grootste kantoorgebouw van Duitsland: (2015). Daarin heeft zich "New Work City" ontwikkeld – een nieuw model van werken en leven.

24 uur per dag uitstekend verzorgd

The Squaire als marktplaats voor mensen en ideeën biedt open ontmoetingsplaatsen om te werken en te communiceren, draadloze toegang tot het internet en ruimte voor teleconferenties. De creatievelingen willen natuurlijk ook uitstekend van water en warmte worden voorzien. En daar komen de creatievelingen uit het Sauerland op het vlak van huistechniek aan zet, de specialisten van Viega.

De verantwoordelijken van het megaproject "The Square" vertrouwen op de leidingsystemen Sanpress Inox voor de drinkwater- en Prestabo voor de verwarmingsinstallatie. Vele ruimtes in de 660 meter lange en negen etages hoge The Squaire zijn bijna de klok rond geopend. Dit betekent continu bedrijf ook voor de leidingen. Aan deze hoge belasting komt de Sanpress-buis van het materiaal 1.4521 tegemoet: de met titanium en niobium extra gestabiliseerde roestvast stalen buis staat voor duurzaam en bestendig behoud van de drinkwaterkwaliteit.