The National Gallery

Het Megapress leidingsysteem bleek de ideale oplossing voor een sectie van het leiding-renovatiewerk in The National Gallery in Londen.

Foto´s

Feiten

Object The National Gallery
Plaats Londen, Groot-Brittannië
Jaar 2019
Soort object Verwarmingsinstallatie
Toepassingen Openbare Gebouwen
Installatie Capri Mechanical Services Ltd

Volledige beschrijving

Viega’s Megapress biedt ideale oplossing voor eisen en wensen van National Gallery

Het Megapress leidingsysteem bleek de ideale oplossing voor een sectie van het leiding-renovatiewerk in The National Gallery in Londen. Het eerste perssysteem voor dikwandig stalen buizen zorgde ervoor dat de stalen buizen van de verwarming en het HVAC- koelwater zonder verstoringen van de museumruimte konden worden geïnstalleerd. Het museum kon zo tijdens het project gewoon open blijven.

De werkzaamheden vormden de voorbereiding op de uitbreiding van het museum die in januari 2019 van start ging. Voor aanvang van de bouwwerkzaamheden moest al het leidingwerk worden voorbereid. De uitbreiding werd via een bypass bereikt waardoor de andere ruimten tijdens de bouw open konden blijven. Colin Garbutt, contractmanager bij Capri Mechanical Services Ltd. koos voor het Megapress-systeem van Viega om aan de specifieke eisen van de museumruimte en de tentoonstellingen te kunnen voldoen. Colin benadrukte daarbij de lastige omstandigheden waaronder moest worden gewerkt, zoals de aanleg van het leidingwerk langs een stijgleiding en langs de bovenzijde van de museumruimte door een ventilatie- en serviceruimte.

“Voor deze installatie waren snelheid, netheid en minimale geluidsoverlast zeer belangrijk. Alleen op die manier konden we garanderen dat de ruimten die beneden ons open bleven, geen hinder zouden ondervinden”, verklaarde Colin. “Laswerk was in zo’n omgeving geen optie en het zou voor ons ook wel erg lastig zijn om de apparatuur in zo’n kleine ruimte te krijgen. Met Megapress konden we de werkzaamheden snel, schoon en efficiënt uitvoeren. Ideaal voor deze omgeving.”

In totaal werden meer dan 100 Megapress-koppelingen geïnstalleerd, waaronder ook 2 Inch-verbindingen voor het koelwatersysteem en 1 Inch-verbindingen voor de verwarmingsbuizen.

“Bij andere projecten werkte ik al met de perstechniek maar ik had nog niet eerder het perssysteem van Viega voor dikwandig stalen buizen gebruikt”, vervolgt Colin. “Om het systeem te mogen inzetten, was de toestemming van het museummanagement van noodzakelijk.  Daartoe is het systeem in samenwerking met het technische team van Viega gedemonstreerd. De museumstaf was zeer onder de indruk; het was nog niet eerder ingezet maar het perssysteem voor dikwandig stalen buizen voldeed aan alle eisen voor toegankelijkheid en veiligheid.”


Het Megapress-programma van Viega omvat 300 verschillende verbindingsstukken en leent zich voor buizen t/m 4 Icnh. Het systeem leent zich bovendien voor toepassing in gasinstallaties. Alle fittingen zijn daarnaast uitgevoerd met SC-Contur waarmee de installateur automatisch verzekerd is dat een niet-geperste fitting direct herkenbaar is.