Barangaroo International Towers

De Barangaroo International Towers in Sydney, Australië, vormen een nieuwe maatstaf voor een duurzaam ontwerp voor werkplekken.

Koperleidingsystemen van Viega voor nieuw economisch centrum in Australië

Aan de rand van de wereldberoemde Haven van Sydney, Australië ontstond met drie nieuwe wolkenkrabbers het centrum van een toekomstige centrum voor de economie in de regio Azië-Pacific.

De drie gebouwen van de Barangaroo International Tower beschikken over 49, 43 en 39 verdiepingen en zetten nieuwe maatstaven op het vlak van de duurzame werkplekvormgeving. Sinds voltooiing van de bouwwerkzaamheden in 2016 trokken in het door de firma Lend Lease opgerichte gebouwencomplex prominente huurders als Westpac, KPMG en PwC. De drie uitvoerende installatieondernemingen – Axis, Brown & Moodie en Sydmecare – gebruikten het persfittingsysteem Profipress van Viega (conform Australische standaard).

Combinatie van hoge productiviteit en hoge kwaliteit

Het project vereiste van de opdrachtnemers het gebruik van een snelle, veilige en betrouwbare technologie voor de installatie van uitgebreide leidingsystemen.

"De hoofdreden voor het overschakelen van soldeerverbindingen op persverbindingen van Viega was de tijdsbesparing. Alleen al het transport van de gasflessen van de ene verdieping naar de andere zou enorm veel werk hebben vereist", aldus Rob Elliot, regiomanager voor New South Wales bij Axis Plumbing.

"De tijd voor de realisatie van het project was erg krap. Viega Profipress bood ons het voordeel dat we hiermee koperleidingen bijzonder snel, flexibel en veilig konden installeren."

Slimme buisverbindingen

In de drie torens werden voor de drinkwaterleidingen warm/koud en de gas- en voorzieningsleidingen koperen fittingen van het Profipress-systeem van Viega ingezet. Daarnaast bood Viega ook technische ondersteuning en scholingen ter plaatse aan.

"Het innovatiefste kenmerk van de Viega producten is het gepatenteerde SC-Contur waardoor een per ongeluk vergeten persing al bij het vullen van de installatie of bij de dichtheidscontrole opvalt", verklaart Rob Elliot. "De kers op de taart is de toegenomen veiligheid op de bouwplaats en het gemak, de snelheid en kwaliteit van de installatie."

Ook bij Brown & Moodie vertrouwde men sterk op de kwaliteit van de Viega producten.

"Met het SC-Contur konden we alle per ongeluk niet geperste verbindingen snel herkennen", aldus Quentin Brown, projectleider bij Brown & Moodie. "Dankzij de persverbindingstechniek moesten we bovendien geen toestemming krijgen voor het werken met open vuur. Bovendien kregen we uitstekende technische ondersteuning en scholingen van de Viega buitendienst."

Object Barangaroo International Towers
Plaats Sydney, NSW, Australië
Jaar 2016
Soort object Nieuwbouw
Toepassingen Onroerend Goed
Installatie Axis Plumbing, Brown & Moodie, Sydmecare
Terug