Terugdraaien Terugdraaien

Viega organiseert seminar veiligheid drinkwatersystemen prioritaire instellingen

Viega Nederland organiseert op 23 mei a.s. in het Aviodrome in Lelystad een seminar over de veiligheid van drinkwatersystemen in prioritaire instellingen, zoals ziekenhuizen, en verzorgingshuizen. Het seminar is bedoeld voor gebouwbeheerders, gebouweigenaren en iedereen die betrokken is bij het beheer van dergelijke instanties.

Naarden, 22-mrt-2019

Viega Nederland organiseert op 23 mei a.s. in het Aviodrome in Lelystad een seminar over de veiligheid van drinkwatersystemen in prioritaire instellingen, zoals ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Het seminar is bedoeld voor gebouwbeheerders, gebouweigenaren en iedereen die betrokken is bij het beheer van dergelijke instanties.

Uit onderzoek van Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) lopen in Nederland ieder jaar honderden mensen een besmetting op met de legionellabacterie. Meestal is dat in de vorm van een ernstige longontsteking maar helaas overlijden er ook enkele tientallen patiënten. Bovendien houden velen chronische klachten aan hun legionellabesmetting over. Dergelijke besmettingen kunnen meestal worden voorkomen door een goede, veilige drinkwatervoorziening.

Met de vele regels en voorschriften, veranderende bouwomstandigheden en wisselende bewoners- en gebruiksomstandigheden is een veilige drinkwatervoorziening niet altijd eenvoudig te garanderen. Naast de gezondheid van de bewoners kan ook de gezondheid van het (verzorgend) personeel worden geschaad wanneer de drinkwaterkwaliteit onvoldoende is.

Om dat te voorkomen kan gebruik worden gemaakt van expertise op drinkwatergebied. Daarnaast helpt ook de techniek steeds vaker een handje. Die expertise én de techniek voor drinkwaterkwaliteit en een veilige drinkwatervoorziening zijn specialismen van Viega. Deze kennis draagt het bedrijf nu over in de vorm van een seminar.

In het seminar worden belangrijke uitdagingen bij leidingsystemen, zoals het ontwerp en de doorstroming, aan de orde gesteld. Een keynote presentatie wordt verzorgd door Mr. J.L.A. de Waard van SDW Advocaten over de gevolgen van letsel bij personeel door een onveilige drinkwaterinstallatie. Verder gaat Henk Thiesen van De Legionaris in op het belang van een goed opgezet beheersplan voor prioritaire instellingen.

Het seminar wordt gehouden in het Luchtvaartpark Aviodrome en is van 09:30 tot 14:30.

Aanmelden voor het gratis seminar kan eenvoudig via viega.nl/Seminar.

Terug
  • Over de onderneming

    Met wereldwijd meer dan 4.700 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

    De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website voor u zo prettig mogelijk te maken, de website te kunnen verbeteren en statistische gegevens te verzamelen. De cookies worden niet gebruikt om gebruikersprofielen aan te maken. Aanvullende informatie vindt u in onze Privacyverklaring