Viega oplossingen ondersteunen hygiënisch installeren van leidinginstallaties

Foto´s

Volledige beschrijving

Vakpers

Naarden, 29-nov-2018

In het kader van drinkwaterhygiëne brengt Viega een kunststof stop voor het Viega Smartpress-leidingsysteem. Deze kan direct na de montage van de buis worden gebruikt om de buisleiding hygiënisch af te sluiten. Ook met andere producten en oplossingen wordt het hygiënisch veilig werken ondersteund.

Aandacht voor hygiëne is altijd noodzakelijk - vanaf het moment van productie tot feitelijke ingebruikname van de installatietechnische onderdelen. Dat geldt niet alleen voor installateurs maar ook voor fabrikanten van installatiemateriaal. Een goed voorbeeld hiervan zijn de leidingbuizen van Viega die direct worden afgedopt na de productie en nog voordat ze worden opgeslagen. Met dop erop wordt voorkomen dat de buizen tijdens transport naar de klant, op de bus van de installateur of tijdens de bouwwerkzaamheden op locatie, vervuild kunnen raken.

Ook tijdens en na de installatie blijft hygiëne voor Viega centraal staan. Voor de hygiëne tijdens de installatie van het kunststof leidingsysteem biedt Viega inwendig buiggereedschap dat in de buisleiding wordt gestoken. De kunststof buizen zijn daarmee makkelijker en nauwkeuriger te buigen. Het gereedschap is hygiënisch verpakt in een herbruikbare kunststof emmer waardoor het gereedschap blijvend schoon is.

Na installatie van de buis kan deze met de handige, herbruikbare kunststof stop voor het Viega Smartpress-leidingsysteem hygiënische veilig worden afgesloten. Hygiënische vervuiling tijdens de periode tussen installatie en feitelijke ingebruikname wordt zo voorkomen.

Hygiënisch doordacht zijn ook de verpakking en verpakkingsmethoden van Viega. Zo wordt de polybuteenbuis van het Smartloop Inliner-systeem opgerold en verpakt in een doos geleverd. Dit voorkomt dat de buis vervuilt voordat deze tijdens de gebruiksfase in contact komt met drinkwater. Viega verpakt haar fittingen bovendien in een zo klein mogelijke, logische verpakkingshoeveelheid, zodat los rondslingerende fittingen tot een minimum worden beperkt. Hardlopers worden bijvoorbeeld per 5 of 10 stuks verpakt terwijl grote diameters (> 28 mm) en minder gangbare items los verpakt worden geleverd.

Over de onderneming

Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.