Viega breidt programma uit met verlengde muurplaat

Foto´s

Volledige beschrijving

Vakpers

Naarden, 2-jun-2020

Viega heeft het leveringsprogramma verder uitgebreid met een verlengde muurplaat voor het Viega Smartpress leidingsysteem. De nieuwe muurplaat vereenvoudigt niet alleen de afmontage van douche- en mengkranen maar zorgt ook voor een nettere afwerking met minder verbindingen in de muur. De muurplaat heeft aan de leidingzijde een persaansluiting met SC-Contur. De aansluiting voor de douche- of mengkraan is uitgevoerd in 16 mm x Rp ½.

Hoe vaak komt het niet voor dat de installateur zijn werkzaamheden doet en de aansluiting voor de douche- of mengkraan op de muur afwerkt met een muurplaat terwijl enige tijd later pas de tegels worden gezet door de tegelzetter. Uit oogpunt van hygiëne wordt de muurkraan dan tijdelijk afgedopt met een stop die na het tegelen moet worden verwijderd. Dan blijkt pas vaak dat de uitsparing in de tegel voor de muurplaataansluiting net niet voldoende is. Extra werkzaamheden of het bijwerken van de tegel zijn dan onvermijdelijk.

Dit kan nu worden voorkomen met de nieuwe verlengde muurplaat van Viega. Het nieuwe onderdeel van Viega zorgt ervoor dat de tegelzetter letterlijk en figuurlijk niet om de aansluiting heen kan en voorkomt dat de stukadoor of tegelzetter de aansluiting onbedoeld wegwerken. Een nettere afwerking en minder tijdsverlies door onnodig werk zijn het resultaat. Bovendien wordt het aanhouden van kraanverlengstukken in verschillende maatuitvoeringen hiermee overbodig.

Voor het afmonteren van de kraan wordt het deel van de muurplaat dat buiten de tegels steekt, eenvoudig afgekort met een speciale inkortfrees van Viega. Deze wordt op een boormachine gezet, waarna een spanenvanger op de inkortfrees wordt geplaatst. Deze frees voorkomt daarbij beschadiging van de binnendraad terwijl de spanenvanger een schone werkplek garandeert.

Voor een torsievaste bevestiging van de muurplaat is deze voorzien van een driepuntsaansluiting. De lengte van de muurplaat bedraagt 70 mm.

De verlengde muurplaat is te combineren met het kunststof buisleidingsysteem Smartpress dat zich bij uitstek leent voor het snel en veilig installeren van onder meer drinkwaterinstallaties. De persaansluiting met het gecertificeerde SC-Contur staat er daarbij voor garant dat abusievelijk niet vastgeperste fittingen onmiddellijk en betrouwbaar zichtbaar zijn.


Over de onderneming

Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.