Viega breidt programma persringen voor Megapress-systeem verder uit

Naarden, 2-jun-2022

Met de introductie van drie nieuwe persringen biedt  Viega nu een complete lijn persringen voor alle varianten Viega persmachines: Pressgun 5 en Pressgun 6, Pressgun 6 Plus, Pressgun Picco en Pressgun Picco 6 Plus.

Eén van de voordelen van de persringen is dat hiermee ook op ontoegankelijke plaatsen snel en eenvoudig kan worden geperst. Door de toevoeging op het vertrouwde Megapress-portfolio gelden de bekende voordelen van de innovatieve Viega persringen met scharnierfunctie nu over het volledige diameterbereik van Megapress van 3/8 tot en met 4 inch.

Drie typen

De uitbreiding van het persringprogramma voor het dikwandig stalen buisleidingsysteem Megapress betreft persringen voor het persen van Megapress-fittingen met diameter 3/8, 3/4 en 1 inch.

De persringen 3/8 en 3/4 worden aangedreven door de Viega zwenkbek P1 of Z1 en lenen zich ook voor de Pressgun Picco en Pressgun Picco Plus. De 1 Inch persring wordt aangedreven door zwenkbek Z2.

Snel, veilig en betrouwbaar

Het Megapress-systeem is speciaal ontwikkeld voor dikwandig stalen buizen en maakt het tijdrovend, fysiek belastend en kostbaar lassen overbodig. Een Viega Megapress-verbinding is in enkele stappen een feit: buis op de gewenste lengte zagen, ontbramen, de leiding reinigen, de verbinding monteren en persen - klaar! Dat werkt 60% sneller en efficiënter en zorgt tegelijkertijd voor een duurzame en veilige verbinding. Bovendien zorgen de fittingen met Viega SC-Contur ervoor dat een verbinding die per ongeluk wordt vergeten, bij een dichtheidstest onmiddellijk zichtbaar wordt. Net als bij andere Viega systemen geldt dus ook hier: niet geperst = niet dicht.

Breedste programma op de markt

Het Megapress-systeem leent zich voor uiteenlopende stalen buizen -verzinkt, industrieel gelakt of gecoat in de maten ½ t/m 2 inch en van 2 t/m 4 inch. Het systeem wordt geleverd in drie uitvoeringen: Megapress S, Megapress S XL en Megapress G voor gasaansluitingen.

Het Megapress-programma omvat maar liefst 545 artikelen in 315 verschillende modellen en is daarmee het breedste programma op de markt. 

Terug
  • Over de onderneming

    Met wereldwijd meer dan 5.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

    De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.