Uitbreiding Sanpress Inox-programma

Foto´s

Volledige beschrijving

Vakpers

Naarden, 17-apr-2019

Het roestvast stalen Sanpress Inox G perssysteem van Viega wordt in standaard en XL-uitvoering veelvuldig toegepast in installaties voor (proces)technische gassen, oliehoudende perslucht, biogassen, e.d.. Recent werd het XL-programma uitgebreid met twee nieuwe overgangstukken.

Het Sanpress Inox G-programma wordt toegepast in omgevingen waarin materiaal en techniek aan de hoogste belastingen worden blootgesteld en waar absolute veiligheid op de eerste plaats staat. Naast de standaarduitvoering omvat het roestvast stalen Sanpress Inox G-programma ook een XL-uitvoering, waardoor het perssysteem leverbaar is in de maten 15 t/m 108 mm.

Deze laatste uitvoering werd recent weer uitgebreid met twee overgangstukken. De Sanpress Inox G XL overgangstukken zijn aan één zijde uitgevoerd met persaansluiting; de andere zijde is voorzien van buitendraad. De nieuwe XL-overgangstukken worden geleverd inclusief HNBR afdichtelement. Deze heeft een temperatuurbereik van -20 tot +70 °C. Door het grote bereik is het materiaal koude-elastisch, warmtestabiel en chemisch bestand tegen zuurstof en ozon.

Voor een comfortabele installatie, is het overgangstuk voorzien van steeksleutelvlak. Veiligheid wordt in alle afmetingen onder meer gegarandeerd door het bekende Viega SC-Contur. Deze zorgt ervoor dat niet-geperste verbindingen bij de dichtheidscontrole zichtbaar zijn.

De nieuwe overgangstukken, model 0211 XL,  zijn leverbaar in twee varianten: 76,1 x R 2½ en 88,9 x R3. De geïntegreerde snijring en scheidingsringen zorgen voor een betrouwbare verbinding en optimale bescherming van het afdichtelement. De hulpstukken lenen zich voor de Sanpress Inox buizen model 2203/2205.


Over de onderneming

Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.