Nieuwe systeemkoffers van Viega nu zelf samen te stellen door installateur

Naarden, 3 feb. 2022

Viega heeft het programma gereedschapskoffers uitgebreid met drie nieuwe systeemkoffers voor PT2-persbekken, Picco-persbekken en persringen. Bij de nieuwe gereedschapskoffers kan de installateur zelf de gewenste persbekken selecteren. Daarmee vervalt het handmatig samenstellen met koffer, deksel en kofferinzet.

De nieuwe koffer voor PT2-persbekken leent zich voor PT2-persbekken in de diameter 12 t/m 35 mm voor metalen fittingen, 16 t/m 40 mm voor kunststof systemen en 3/8 t/m 1 Inch Megapress fittingen. De koffer voor Picco-persbekken is ontwikkeld voor de diameter 12 t/m 35 mm voor metalen fittingen, 16 t/m 32 mm voor kunststof systemen en 3/8 t/m 3/4 Inch Megapress-fittingen. De levering omvat naast de systeemkoffer ook een kofferinzet voor PT2- dan wel Picco-persbekken en een dekselinzet. Beide worden geleverd met speciaal etiket voor de betreffende systeemkoffer.

De nieuwe koffer voor persringen leent zich voor Viega zwenkbekken P1 en Z1 alsmede persringen in de diameter 12 t/m 35 mm voor metalen persfittingen, 16 t/m 40 mm voor kunststof systemen en 3/8 t/m 3/4 Inch Megapress-fittingen. Naast de systeemkoffer worden een kofferinzet voor persringen en een dekselinzet meegeleverd. Ook deze systeemkoffer wordt geleverd met speciaal Viega etiket.

Veilig en efficiënt

De Viega gereedschapskoffers staan garant voor meer efficiëntie bij de inrichting van bedrijfsauto’s en voor een verhoogde veiligheid. Bovendien zijn de systeemkoffers veilig en overzichtelijk te stapelen en onderling te verbinden. Het Viega gereedschapskoffersysteem is compatibel met andere koffersystemen en systemen voor inrichting van (bedrijfs)auto’s. Belangrijk voordeel: de koffers worden geleverd in de vertrouwde Viega kwaliteit. De verbindingstechniek waarmee de verschillende koffers met elkaar worden verbonden is uiterst robuust terwijl de deksel tot 100 kg belastbaar is.

Ergonomische uitvoering

 

Bij het ontwerp van de koffers en de inzetstukken is veel aandacht besteed aan een gebalanceerde gewichtsverdeling. Hierdoor zijn de spatwaterdichte koffers – ook bij maximale ‘belading’ – goed te hanteren. De maximale belasting is daarbij met 25 kg per koffer hoog.

Terug
  • Over de onderneming

     

    Viega is deskundige op het gebied van gezond drinkwater in het gebouw en behoort tot de wereldmarkt- en technologieleiders van de installatiebranche. Als kwaliteitgeoriënteerd familiebedrijf met internationaal bijna 5.000 medewerkers beschikt het bedrijf over meer dan 120 jaar ervaring in de gebouwentechniek. Kerncompetenties zijn het behoud en de verdere ontwikkeling van drinkwaterhygiëne, energie-efficiëntie, comfort en veiligheid in het gebouw. Op tien locaties wereldwijd ontwikkelt en produceert de ondernemingsgroep meer dan 17.000 producten en systemen.