Ruimtebesparende sifon

Naarden, 22 februari, 22 feb. 2022

Voor badkamermeubels met een wastafel is de klassieke buisvormige sifon ongeschikt als stankafsluiter. Viega brengt met een ruimtebesparend sifon hiervoor een oplossing. Deze biedt niet alleen constructieve voordelen maar is ook beter reinigbaar. Het demonteren van de aansluitingen is hiervoor niet meer nodig en het water blijft in een verwijderbare sifonbeker.

Badkamermeubels met wastafel worden in een grote variëteit toegepast op de Nederlandse markt. Naast de eisen die aan het design van het meubel en de wastafel worden gesteld, moeten deze bovendien functioneel zijn. De nieuwe ruimtebesparende sifon van Viega voldoet aan al deze eisen: hij is flexibel te monteren en tegelijkertijd een ideale oplossing voor barrièrevrije badkamers. Wastafels zonder onderstel kunnen met de nieuwe sifon ook later rolstoeltoegankelijk worden gemaakt. De tijdrovende installatie van een inbouwaansluiting komt daarmee te vervallen.

Snelle en ruimtebesparende installatie

Met een diepte van 57 mm en een hoogte van 102 mm is de nieuwe Viega sifon uiterst compact. De vormgeving van de afvoerbocht onder de wastafel is geoptimaliseerd voor een goede doorstroming. Hierdoor kon tegelijkertijd de afvoercapaciteit worden vergroot. In horizontale richting kan de afvoerbocht worden ingesteld van 50 - 315 mm, in verticale richting van 15 - 293 mm.

De aansluiting op de afvoerbuis is mogelijk in DN 32 en DN 40. Dat betekent: minder opslag en eenvoudigere installatie. Daaraan wordt nog eens bijgedragen door de afdichtingen van de sifonaansluitingen die met 2K-technologie zijn geïnjecteerd.

Reiniging zonder demontage en nattigheid

Stankafsluiters moeten regelmatig worden schoongemaakt. Zijn ze in meubilair geïnstalleerd, dan is dat vaak erg onhandig. De ruimtebesparende sifon van Viega brengt daar verandering in: deze kan worden gereinigd zonder de aansluitingen en de wastafel te demonteren. Hiertoe hoeft alleen het onderste deel van de afsluiter, dat de vorm heeft van een beker, te worden verwijderd. Het water blijft in de beker en hoeft niet te worden opgevangen. Het schoonmaken wordt verder vereenvoudigd door het feit dat de beker op zijn plaats wordt geklemd en zonder gereedschap kan worden verwijderd.

Terug
  • Over de onderneming

    Met wereldwijd meer dan 5.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

    De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.