Nieuwe Viega Smartpress aansluitstukken voor snelle installatie Prevista inbouwreservoir

Foto´s

Volledige beschrijving

Vakpers

Naarden, 26-aug-2020

Viega heeft het Smartpress-programma verder uitgebreid met aansluitstukken voor het Prevista inbouwreservoir. De aansluitstukken zijn voorzien van wartelaansluiting voor een snelle installatie en fraaie afwerking. Bij prefab- en seriemontage bieden de nieuwe aansluitstukken als voordeel dat de wc-elementen eerst gemonteerd en vervolgens op locatie  snel en eenvoudig aangesloten kunnen worden.

Met het Viega Prevista voorwandsysteem biedt Viega één spoeltechniek voor drie varianten: Prevista Dry voor klassieke wandinstallatie, Prevista Dry Plus voor installatie in staanderconstructies of met montagerails en Prevista Pure voor de natbouw.  Dankzij de uniforme spoeltechniek kan in zeer korte tijd een voorwandsysteem worden samengesteld en gemonteerd. Daarbij hoeft niet te worden nagedacht over de vraag welk inbouwreservoir voor welke toepassing of welke bedieningsplaat past.

Handige aansluitstukken

Om de installatie van het voorwandelement zo veel mogelijk te vereenvoudigen, brengt Viega nu nieuwe aansluitstukken: een nieuwe aansluitbocht, aansluitstuk en aansluit-T-stuk in maatvoering 16 en 20. Deze zijn aan één zijde voorzien van wartelaansluiting en Prevista steekzitting die rechtstreeks op de buitendraad van de reservoiraansluiting kan worden geschroefd. Door de uitvoering als wartelaansluiting is de installateur er altijd van verzekerd dat hij netjes uitkomt voor aansluiting op de aanvoerleiding. De T-stukken zijn onder meer ideaal voor seriemontage van meerdere wc-elementen. Deze kunnen nu eerst worden gemonteerd waarna de aansluiting nauwkeurig passend is dankzij de wartelaansluiting. Extra leidingmateriaal om ‘netjes uit te komen’ wordt zo overbodig. Bijkomend voordeel: de hoeveelheid waterleidingmateriaal blijft zo gering mogelijk en zorgt voor een slanke installatie voor verbeterde waterhygiëne.

Aan de aanvoerzijde van de aansluitbocht of aansluit(-T-),stuk is een Viega Smartpress persaansluiting voorzien. Deze is uiterst snel en eenvoudig te monteren: de buisleiding wordt op de gewenste lengte geknipt, de leiding in de persaansluiting gestoken waarna het geheel wordt geperst met één van de Viega persmachines. En omdat de persaansluiting is uitgevoerd met het vertrouwde SC-Contur is een dichte, lekvrije verbinding gegarandeerd.

Alle aansluitstukken zijn voorzien van eigen afdichting wat het achteraf aansluiten van de inbouwreservoirs vereenvoudigt. Het tijdrovend verpakken van hoekstopkranen vervalt daarmee eveneens.


Over de onderneming

Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

Perscontact
Marlies Berkhof Marketing & P.R. Manager