Nieuwe roestvast stalen buis voor industriële toepassingen

Foto´s

Volledige beschrijving

Vakpers

Naarden, 26-nov-2019

Met de Industrial Pipe Inox brengt Viega een nieuwe roestvast stalen industriële buis op de markt. De buis is vervaardigd van roestvast staal AISI439 (1.4520) volgens NEN EN 10088-2 en is leverbaar in de afmetingen 15 t/m 108 mm.

Groot aantal toepassings- en combinatiemogelijkheden
De roestvast stalen Industrial Pipe Inox biedt een economisch alternatief voor verwarmings-, koeling-, solar- perslucht- en industriële en speciale toepassingen. De 1.4520-buis leent zich bij uitstek voor omgevingen met verhoogd risico op uitwendige corrosie en waarbij veiligheid van belang is.

Het productassortiment is zeer compleet en omvat in standaarduitvoering de afmetingen 15 tot 54 mm. Daarnaast is een XL-uitvoering leverbaar in afmetingen tot en met 108 mm, inclusief de tussenmaat 64 mm. De buis laat zich combineren met Profipress-, Sanpress-, Sanpress XL-, Sanpress Inox- en Sanpress Inox XL-fittingen zodat de onderdelen optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd. Dankzij de Viega perstechniek laat de buis zich zeer snel en comfortabel verwerken. Bovendien wordt zo geprofiteerd van de vertrouwde veiligheid van het SC-Contur: niet geperst = niet dicht.

Hoogwaardig afdichtingselement
In veel industriële toepassingen zijn doelmatigheid en een langdurige probleemloze werking onlosmakelijk met elkaar verbonden. Viega gebruikt daarom afdichtingselementen die vervaardigd zijn van hoogwaardige elastomeren. Hierdoor kan het afdichtingselement onder alle omstandigheden worden afgestemd op de media-, druk- en temperatuureisen van de betreffende toepassing. Zo kan afhankelijk van de bedrijfstemperatuur worden gekozen voor EPDM- (tot 110 °C) of FKM-afdichtingselementen (tot 140 °C). De buis is daarnaast toepasbaar voor drukken tot 16 bar.

De nieuwe industriële roestvast stalen buis leent zich voor gebruik met technische gassen, perslucht, koelwater en andere speciale toepassingen. De buis van Viega is voorzien van een zwarte streep en een zwart symbool “Niet voor drinkwater”. Uit oogpunt van hygiëne is de buis verder afgedopt met zwarte afsluitkappen.


Over de onderneming

Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.