Terugdraaien Terugdraaien

Nieuwe Prestabo-buis speelt in op prefab-trend

De nieuwe 3 meter lange Prestabo-buis leent zich bij uitstek voor prefab-verwarmingsinstallaties. (Foto: Viega)

Naarden, 21-mrt-2019

Modulair bouwen wint snel aan populariteit. Steeds kleinere of complexere bouwlocaties en de toenemende belangstelling voor BIM, maken prefab ook in de installatietechniek steeds interessanter. Viega speelt hierop in met de introductie van een nieuwe Prestabo-buis waarvan de lengte optimaal aansluit bij de prefab-trend.

De nieuwe 3 meter lange Prestabo-buis (model 1103.3) vormt een aanvulling op het bestaande buisprogramma. De kortere lengte maakt deze buis bij uitstek geschikt voor prefab-verwarmingsinstallaties waar veel wordt gewerkt met compacte, kant-en-klare modules. Deze worden in de werkplaats volledig voorbereid en op locatie samengesteld tot één verwarmingssysteem.

De Prestabo-buizen maken deel uit van het Prestabo-systeem dat daarnaast ook persfittingen omvat. Het systeem wordt geleverd in verschillende maten tot en met 108 mm. De nieuwe buis van ongelegeerd staal is uitwendig thermisch verzinkt voor optimale corrosiebestendigheid.

Prestabo kenmerkt zich door een snelle, eenvoudige én veilige montage. Veiligheid die mede te danken is aan het feit dat de buisverbindingen snel en betrouwbaar worden vastgeperst. Dankzij de Viega perstechniek kan voor alle systemen en leidingdiameters gebruik worden gemaakt van dezelfde persmachine. Dat betekent dat bij het samenstellen van de prefab-installatie dezelfde persmachine kan worden ingezet als op de bouwlocatie. Dankzij de draaibare perskop zijn op de bouwplaats persingen onder een hoek van 90 graden en in kleine ruimten probleemloos te maken. Daardoor kan ook bij het afwerken van de prefab-installatie de nodige tijdwinst worden geboekt.

Het Prestabo-systeem is uitgevoerd met de SC-Contur veiligheidsfunctie van Viega. Hiermee worden abusievelijk niet-geperste buisverbindingen onmiddellijk herkend. Door het speciale Viega V-contour kunnen alle fittingen bovendien in één arbeidsgang worden geperst. De cilindrische buisgeleiding zorgt er bovendien voor dat de O-ring veilig is opgesloten, vrij van vuil is en niet kan worden aangestoten bij het monteren op de buis.

Terug
  • Over de onderneming

    Met wereldwijd meer dan 4.700 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

    De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website voor u zo prettig mogelijk te maken, de website te kunnen verbeteren en statistische gegevens te verzamelen. De cookies worden niet gebruikt om gebruikersprofielen aan te maken. Aanvullende informatie vindt u in onze Privacyverklaring