Nieuwe nippel als overgangsstuk tussen Europese en Amerikaans leidingsystemen

Naarden, 1-apr-2022

In een wereld die steeds verder globaliseert en waarin bedrijven regelmatig in verre landen actief zijn, wil de installatietechniek uit verschillende continenten nog wel eens botsen. Daarbij kan worden gedacht aan leidingsystemen in de scheepsbouw of productie-installaties, maar ook aan afsluiters die in Europa en de VS worden vervaardigd. Viega biedt een oplossing met een multi-continentale overgangsnippel.

Alhoewel het materiaal van beide systemen vrijwel altijd identiek is, doet zich een probleem voor bij de aansluiting: Europeanen en Amerikanen hanteren verschillende schroefdraadnormen en afmetingen. De nieuwe bronzen overgangsnippel van Viega maakt een efficiënte en professionele overgang van de ene draadnorm naar de andere mogelijk.

De nieuwe Viega overgangsnippel is leverbaar in de afmetingen ½, ¾, 1, 1¼, 1½ en 2 inch. Aan de ene zijde is de nippel voorzien van een Amerikaanse schroefdraad ANSI B1.20.1 en aan de andere zijde bevindt zich een Europese schroefdraad EN 10226-1. Op het middenstuk van de nippel staan de schroefdraadtypen steeds vermeld. Zo brengt Viega op een slimme manier verschillende continenten samen.

Terug
  • Over de onderneming

    Met wereldwijd meer dan 5.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

    De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.