Nieuwe gezichten bij Viega Nederland

Foto´s

Volledige beschrijving

Vakpers

Naarden, 2-jul-2019

Viega groeit en vernieuwt voortdurend. Die vernieuwing is ook merkbaar op personeel gebied waar het team van Viega Nederland versterkt werd met Daniël de Man, Lorenzo de Groot en Paul van de Moosdijk. De drie nieuwe medewerkers zijn in dienst getreden als accountmanager.

Daniël de Man trad al op 1 mei bij Viega Nederland in dienst. Als accountmanager is hij binnen het verkoopteam Groothandel en Installatiebedrijven verantwoordelijk voor de regio West.

Groothandels- en installatiebedrijven in de regio Zuid-West zullen met ingang van 1 juli 2019 kennis gaan maken met de eveneens nieuwe collega accountmanager Lorenzo de Groot. De regio Zuid werd versterkt met collega accountmanager Paul van de Moosdijk die eveneens per 1 juli in dienst treedt binnen het verkoopteam Groothandel en Installatiebedrijven.


Over de onderneming

Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.