Terugdraaien Terugdraaien

Montagecomfort met kunststof leidinghouder voor Prevista Dry Plus

Naarden, 10-dec-2020

Viega Nederland heeft het programma toebehoren voor het Prevista Dry Plus voorwandsysteem uitgebreid met kunststof leidinghouders. Met de houders zijn leidingen snel, overzichtelijk en netjes langs de staanders en liggers van het voorwandsysteem te voeren. 

Viega rationaliseerde het voorwandprogramma vorig jaar met de introductie van het Viega Prevista voorwandsysteem. Met de komst van dit modulaire voorwandsysteem werd het aantal systeemonderdelen teruggebracht en de opslag en montage op locatie vereenvoudigd. Op basis van een nieuw inbouwreservoir en verschillende identieke onderdelen kan het systeem zowel voor wand-, staanderconstructie- als railmontage worden ingezet. Met de uitvoeringen Prevista Dry, Prevista Dry Plus en Prevista Pure leent het systeem zich bovendien voor respectievelijk droogbouw en natbouw.

Viega Prevista Dry Plus is bedoeld voor railmontage. Het railsysteem biedt niet alleen grote vrijheid in de vormgeving, maar kan ook snel worden geïnstalleerd dankzij de rail en verbinders. De installatie in de rail verloopt snel en eenvoudig: op de rail plaatsen, vergrendelen, klaar.

Snelle montage

Door de grote indelingsflexibiliteit die Prevista Dry Plus biedt, is er ook meer leidingwerk in het voorwandsysteem aanwezig. De nieuwe leidinghouders zorgen daarbij nu voor een consequente en snelle montage. De ene zijde van de houder wordt op de montagerail van Prevista Dry Plus geschroefd. Een geelkleurig blokkeerelement zorgt er daarbij voor dat de houder zowel op de open als gesloten kant van de montagerail past. Aan de andere zijde is de leidinghouder halfrond gebogen en uitgevoerd met kabelbinder, waarmee de leiding in een handomdraai stevig wordt vastgezet.

De nieuwe houder van Viega leent zich voor kunststofleidingen met een diameter van 16 - 20 mm al dan niet voorzien van isolatie (max. rondom 13 mm). De leidinghouder wordt geleverd als set van 5 stuks.

Terug
  • Over de onderneming

    Met wereldwijd meer dan 4.700 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

    De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website voor u zo prettig mogelijk te maken, de website te kunnen verbeteren en statistische gegevens te verzamelen. De cookies worden niet gebruikt om gebruikersprofielen aan te maken. Aanvullende informatie vindt u in onze Privacyverklaring