Megapress programma Viega omvat nu 500 hulpstukken

Naarden, 9-dec-2020

Met de introductie van drie nieuwe verloopstukken voor het Megapress S-programma omvat het Megapress-programma van Viega nu maar liefst 500 hulpstukken. Daarmee biedt de systeemleverancier voor iedere uitdaging met dikwandig stalen buisleidingen een passende oplossing.

Omdat geen enkele installatie hetzelfde is, zijn hulpstukken onmisbaar voor de installateur. Deze zijn de vitale schakel tussen de perstechniek en nieuw of bestaand leidingwerk. Met Megapress heeft Viega de perstechniek ook geschikt gemaakt voor dikwandig stalen buizen. Las- of groefverbindingen maken daarmee plaats voor de Viega perstechniek. Een techniek die garant staat voor een snelle, veilige en economische installatie. Uit onderzoek blijkt dat met het systeem in projecten zelfs een tijdwinst van 60% kan worden geboekt.

Compleet programma voor dikwandig staal

Als enige biedt Viega een compleet programma voor dikwandig stalen buizen. Naast het Megapress G-assortiment dat speciaal is ontwikkeld voor gasinstallaties omvat het programma ook Megapress S en Megapress S XL. Het systeem leent zich voor uiteenlopende stalen buizen -verzinkt, industrieel gelakt of gecoat in de maten ½ t/m 2 inch (Megapress S) en van 2 t/m 4 inch (Megapress S XL). En dankzij steeds verdere uitbreiding van het aantal onderdelen worden nieuwbouw- en renovatieprojecten optimaal ondersteund.

500 hulpstukken

Het aantal hulpstukken dat voor het Megapress-systeem wordt geleverd, bedraagt inmiddels 500. De meest recente uitbreidingen op het programma zijn drie hulpstukken voor Megapress S. De nieuwe verloopstukken 1½ x 1, 2 x 1 en 2 x 1¼  voor stalen buizen volgens NEN EN 10220/10255 zijn vervaardigd van ongelegeerd staal met zink-nikkel coating. Aan één zijde zijn de verloopstukken uitgevoerd met spie-eind; aan de andere zijde van persaansluiting. 

Terug
  • Over de onderneming

    Met wereldwijd meer dan 5.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

    De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.