KIWA Keur voor Viega Easytop-kogelkranen en -afsluiters

Foto´s

Volledige beschrijving

Vakpers

Utrecht, 4-feb-2020

Viega heeft het KIWA Keur ontvangen voor de Easytop bronzen en roestvast stalen vrijstroomafsluiters en bronzen kogelkranen (met en zonder aftap). Naast productkwaliteitscertificaat geldt het keurmerk ook als Watermark waarmee de producten dus ook veilig voor drinkwater zijn. Het keurmerk voor de verschillende Easytop-uitvoeringen  werd door de heer Van Bree van Kiwa vandaag officieel uitgereikt op de stand van Viega tijdens de VSK.

In totaal gaat het om meer dan 70 verschillende artikelen die zijn gekeurd en waarvoor nu het Kiwa Keur is verleend. Het betreft daarbij uitvoeringen met persaansluiting alsook binnen- en buitendraad-uitvoeringen. De vrijstroom-afsluiters en kogelkranen variëren in diameter van 15 mm tot en met 54 mm (DN15 - DN50).

Het keurmerk is verleend op basis van de beoordelingsrichtlijn BRL K 604, die van toepassing is op stopkranen met klep (nominale middellijn tot en met DN 100), anders uitgevoerde stopkranen met een nominale middellijnen tot en met DN 50.

Producten en materialen die in aanraking (kunnen) komen met drinkwater of warm tapwater mogen geen stoffen afgeven in hoeveelheden die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de consument of de kwaliteit van het drinkwater negatief beïnvloeden. Deze producten of materialen moeten daarom voldoen aan strenge toxicologische en microbiologische eisen die zijn vastgelegd in regelgeving. Om aan deze regelgeving te kunnen voldoen, dient de kwaliteit van de producten door een extern certificeringsinstituut met positief resultaat te zijn vastgesteld. Dat is voor de Easytop-uitvoeringen met het Kiwa Keur nu het geval.

De stop- en aansluitkranen die onder de BRL K 604 vallen, kunnen minimaal worden gebruikt voor drinkwatertoepassingen met een werkdruk van ten hoogste 10 bar (1000 kPa) en een watertemperatuur van maximaal 65 °C. Incidenteel gebruik met een watertemperatuur tot 95°C is mogelijk.

De Easytop bronzen en roestvast stalen vrijstroomafsluiters en de bronzen kogelkranen (met en zonder aftap) beschikken over het vertrouwde SC-Contur. Daardoor geldt voor deze uitvoeringen altijd niet geperst = niet dicht. De uitvoeringen met draadaansluiting voldoen aan de NEN EN10226-1 en ISO228-1 voor vlak afdichtende schroefverbindingen.


Over de onderneming

Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.