Handig van Viega: aanlasstuk als overgang van dikwandige naar dunwandige leiding-systemen

Naarden, 26-nov-2021

Een veel voorkomende situatie voor installateurs: op een dikwandige leiding moet met een T-stuk een aansluiting naar een dunwandige leiding worden gemaakt. Viega biedt hiervoor nu een handige en snelle oplossing met het Prestabo aanlasstuk.

Alhoewel de naam anders doet vermoeden is het aanlasstuk feitelijk een persstuk. Aan de ene zijde is het hulpstuk uitgevoerd in dikwandig staal; aan de andere zijde in dunwandig staal. De dikwandige zijde sluit aan op het Megapress-systeem van Viega voor dikwandige buisleidingen in bijvoorbeeld verwarmings-, koel- en industriële installaties. De dunwandige zijde sluit aan op het Prestabo-systeem van Viega dat onder meer wordt toegepast voor verwarmingsinstallaties. Met het nieuwe hulpstuk kan nu bijvoorbeeld op eenvoudige wijze een dunwandige radiatorleiding worden aangesloten op de dikwandige hoofdleiding. 

De moeiteloze overgang van dikwandige naar dunwandige leidingen is met name van belang omdat een complete installatie vaak is opgebouwd uit verschillende leidingsystemen. Dit zorgt bij renovatie of uitbreiding van het leidingsysteem voor de nodige uitdagingen die nu eenvoudiger zijn op te lossen.

Het nieuwe aanlasstuk/persstuk is leverbaar in vier uitvoeringen met verloop van dikwandig 10 naar dunwandig 12, 10 naar 15, 20 naar 22 en 25 naar 28.

Als systeemleverancier biedt Viega niet alleen het voordeel dat alle systeemonderdelen naadloos op elkaar aansluiten maar ook uniform worden verwerkt. Voor het verbinden van de onderdelen wordt gebruik gemaakt van Viega persmachines. 

Terug
  • Over de onderneming

    Met wereldwijd meer dan 5.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

    De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.