Catherine Keyl neemt eerste exemplaar Whitepaper in ontvangst

Naarden, 13-jan-2021

Televisie- en radiopersoonlijkheid Catherine Keyl heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen van de whitepaper ‘De levensloopbestendige badkamer’. De uitgave, een co-productie van Viega en de Bouwhulpgroep, zet alle mogelijkheden op rij om een veilige en comfortabele badkamer voor de toekomst te creëren. Daarbij komen verschillende oplossingen aan de orde; ook wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van de badkamer gedurende de afgelopen decennia.

De badkamer is voor velen dé omgeving waar aan het begin van de dag de energie wordt opgeladen of aan het eind van de dag tot rust wordt gekomen. Ook wanneer de keuze wordt gemaakt om langer thuis te blijven wonen, moet van de verkwikkende en ontspannende eigenschappen kunnen worden geprofiteerd. De badkamer moet daarbij niet alleen comfortabel maar ook veilig zijn. Maar hoe creëer je een badkamer die dat biedt? De nieuwe whitepaper “De levensloopbestendige badkamer” geeft antwoord.

Het eerste exemplaar hiervan werd recent uitgereikt aan Catherine Keyl, die naast haar werk als verslaggeefster, journalist, talkshowpresentatrice en radio- en televisiecoryfee ook betrokken was bij menig badkamerrenovatie. “Een badkamer moet in alle levensfasen veilig en comfortabel zijn, ongeacht leeftijd of fysieke toestand. Voor zo’n levensloopbestendige badkamer geldt een aantal spelregels. De meest voor de hand liggende is uiteraard het voorkomen van barrières om zo het valgevaar te verminderen. Een veilige badkamer is immers een badkamer waar men tot ontspanning kan komen en zorgeloos kan douchen zonder na te hoeven denken over eventuele risico’s.”

De whitepaper ‘De levensloopbestendige badkamer’ is een uitgave van de Bouwhulpgroep en Viega. Beide partijen werkten al eerder samen, onder meer aan concepten waarmee een badkamer in één dag kan worden gerenoveerd. De kennis die hierbij is opgedaan, komt ook terug in deze whitepaper. De whitepaper neemt de lezer verder mee langs de ontwikkelingen die in de badkamer hebben plaatsgevonden en geeft zo een overzicht hoe het wonen, werken en zorgen zich hebben ontwikkeld. De whitepaper wordt afgesloten met een concept voor een badkamer voor een comfortabele en veilige toekomst. 

Terug
  • Over de onderneming

    Met wereldwijd meer dan 5.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

    De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.