Terugslagkleppen
Terugslagkleppen

Viega-terugslagkleppen besparen u natte verrassingen, door bij terugstroom de afvoer of de grondleiding automatisch te sluiten.

Viega biedt terugslagkleppen aan als enkele en geschakelde beveiliging voor gebruik in met vocht belaste omgevingen - ook met elektronische bewaking. De terugslagkleppen bestaan uit een hoogwaardige, duurzame kunststof. Ze zijn slagvast en temperatuurbestendig tot 95 °C. Onderhoud en reiniging zijn eenvoudig en gebeuren grotendeels zonder gereedschap. Het onderscheid tussen faecaliënhoudend en faecaliënvrij afvalwater is van grote betekenis voor de keuze van het product.

Terugslag voor faecaliënhoudend afvalwater (zwart water)

Grundfix Plus is een geschakelde beveiliging, die voldoet aan DIN EN 13 564 type 3. Terugslagkleppen van deze soort hebben een automatische, motorisch aangedreven klep en een handbediening. Bij terugstroom sluit de motoraangedreven klep automatisch door een terugstroomsensor. Na het einde van de terugstroom opent de klep opnieuw. De actuele staat is visueel zichtbaar; het sluiten van de kleppen wordt bovendien akoestisch gemeld. Het apparaat is beveiligd tegen overstromen en kan daarom ook buiten worden gebruikt.

Terugslagkleppen voor faëcaliënvrij afvalwater (grijs water)

Grundfix: Met 3-voudige terugstroombeveiliging: twee automatische kleppen en handbediening

 

Optifix 3: Kelderafvoer met 3-voudige terugstroombeveiliging, in de hoogte verstelbaar en draaibaar, rooster uit kunststof


Sperrfix 3: Buissifon met 3-voudige terugstroombeveiliging

Grundfix terugslagklep / terugstroombeveiliging
Grundfix terugslagklep / terugstroombeveiliging
Optifix 3 kelderafvoer met terugslagklep
Optifix 3 kelderafvoer met terugslagklep
Sperrfix 3 buissifon met vergrendelbare keerklep
Sperrfix 3 buissifon met vergrendelbare keerklep