Doorstromend installeren
Doorstromend installeren

Het doorstromende installeren via serieleidingen is bijna onontkoombaar voor hygiënische leidingnetwerken. Dubbele muurplaten spelen daarbij een cruciale rol: de verhoging van de Zeta-waarde per dubbele muurplaat heeft invloed op het drukverlies in de leidingen en daarmee ook op de nominale maatvoering ervan.

Viega heeft daarom de vorm van de Sanpress dubbele muurplaat vernieuwd. Het resultaat is een muurplaat met aanzienlijk lagere stromingsweerstand en minder drukverlies in de serieleiding. Als gevolg daarvan laat ook de maatvoering van de leidingen zich optimaliseren. Het voordeel voor de drinkwaterhygiëne is duidelijk: door de kleinere leidinginhoud wordt al bij een regelmatig gebruik van een tappunt de waterverversing van etageleidingen gegarandeerd.

 

Geruisloos

 

De geoptimaliseerde stromingseigenschappen zorgen uiteraard ook voor minder stromingsgeluid: het geluidsniveau ligt ver onder de toelaatbare waarde van DIN 4109 ligt. Een ander kwaliteitsaspect: de Sanpress dubbele muurplaat is eenvoudig en nauwkeurig uit te lijnen omdat deze is afgestemd op de Viega voorwandelementen en de aansluiting met SC-Contur

 

De dubbele muurplaat is vervaardigd van brons en is geoptimaliseerd voor het aansluiten van koperen en roestvaststalen leidingen. De muurplaat is leverbaar in de afmetingen 15 mm x ½" x 15 mm, 22 mm x ½" x 22 mm en 18 mm x ½" x 18 mm.

 

Productoverzicht:

 
doppelwandscheibe.jpg
Sanpress-doorstroom-muurplaat met persaansluiting en SC-Contur
doppelwandscheibe_FS.jpg
Pexfit Fosta-doorstroom-muurplaat met optimale bouwvorm
sffo0283_02_2004.JPG
Een serieleiding zorgt voor een juiste verversing van de drinkwaterinstallatie