Profipress G
Profipress G

Juist daar waar hoge eisen worden gesteld aan veiligheid, komen de Viega persfitingen Profipress G om de hoek. Mede dankzij het SC-Contur en de dubbele persing is veiligheid gewaarborgt.

De fittingen worden in een duidelijk herkenbare gele verpakking geleverd. De gele stip op de fitting, maakt kenbaar dat deze fittingen zijn voorzien van het SC-Contur. Hierdoor zijn vergeten persingen direct herkenbaar door drukval op de manometer. Bij testen met lucht of inerte Gassen van 110 mbar tot en met 3,0 bar is een zichtbaar drukval op de manometer te herkennen.

 

Keurmerk

 

De koperen en bronzen persfittingen, met het GASTEC QA kwaliteitsmerk, zijn voor het trekvast verbinden van koperen gasbuizen volgens GASTEC QA-keuringseis 5 met een diameter van max. 54 mm, kwaliteit hard-, en halfhard. Deze persfittingen zijn beproefd volgens GASTEC QA keuringseis 186, persfittingen voor het verbinden van koperen gasbuizen. Persfittingen worden volgens de NEN 1078 aanzien als niet demonteerbaar en kunnen vervolgens ingestort worden.

 

Buizen

 

Profipress G fittingen zijn toepasbaar met koperen buizen volgen de NEN EN 1057 met kwaliteit zacht en halfhard. Bij toepassing met zachte ( R220) buizen is het monteren van een steunbus niet nodig.

 

Afmetingen

 

De fittingen zijn verkrijgbaar in de diameters, 12 tot en met 54 mm. Alle Viega persmachines kunnen worden toegepast. Ook de speciale oplossing voor "persen om het hoekje", de persringen zijn geschikt voor Profipress G fittingen. Daarbij is een extra controle van de persbekken niet nodig.

Het complete assortiment  draagt bij aan een juiste installatie
Het complete assortiment draagt bij aan een juiste installatie
Duidelijke markering van het SC-Contur door de gele stip en de gele HNBR afdichting
Duidelijke markering van het SC-Contur door de gele stip en de gele HNBR afdichting