info

Systeembeschrijving

 • Viega Smartpress

  Viega Smartpress met optimale doorstromingseigenschappen

  Viega Smartpress met SC-Contur

  Alle fittingen zijn voorzien van het beproefde SC-Contur

  Viega Smartpress montage

  Het kalibreren van de buis vervalt en biedt een tijdsbesparing van 30%

  Kunststof buisleidingsysteem voor water, verwarming en gas toepassing

  De Viega Smartpress-fitting combineert jarenlange kennis en ervaring, beproefde techniek en hoogwaardige, duurzame en corrosiebestendige materialen in een fitting.
  Optimale stromingseigenschappen van de roestvaststalen fittingen in combinatie met hoogwaardige bronzen draadovergangen maken samen met de PE-Xc Viega Smartpress meerlagen buizen een veilige drinkwater-, verwarmings- en gasinstallaties mogelijk.

  Alle fittingen zonder O-ring,  kalibreren van de buis vervalt hierdoor en biedt een tijdsbesparing van 30%.

  Optimale stromingseigenschappen

  De doorstroming in alle Viega Smartpress fittingen in de maten van 16 tot en met 63 mm is geoptimaliseerd. Zo kan de installatie al bij het ontwerp worden geoptimaliseerd en wordt vanwege de geringere materiaalbehoefte door kleinere diameters geld bespaard. Bovendien kunnen door de kleinere diameters korte wachttijden en meer reserves bij verbruiks-pieken worden gewaarborgd.

  Hoogste stabiliteit

  De Viega Smartpress meerlagen buizen bestaan uit een PE-Xc-inliner, een aluminiumlaag en een PE-Xc-buitenmantel. Op grond van de optimaal op elkaar afgestemde materiaallagen van hoogwaardige kunststof en geselecteerde aluminiumlegeringen biedt het een uitstekende verwerking met gering memoryeffect, minimale buigradii en enorme knikweerstand.

  Leverbaar per september 2017